Historien om Celia Vizcarras vinrejse
Vinene Celia og Inéz er opkaldt efter Juan Carlos to døtre. Og han er så heldig at Celia gerne vil føre vinhuset videre!
Celia er vokset op mellem vinmarker. Hele hendes liv har involveret druer og vin.
Jeg har spurgt Celia Vizcarra om hendes vej ind i vinverdenen og hendes tanker om fremtiden.
”Da jeg begyndte at smage vine med min far og ledsage ham på hans vinture, indså jeg, at det var præcis det, jeg ville gøre”. fortæller Celia.
Vi mødte hende første gang på vinhuset i 2015, hvor hun oversatte spansk til engelsk og omvendt, så vi og hendes far forstod hinanden korrekt. Efter ca. 1,5 time ville hun gerne være sammen med sine venner igen – det var trods alt i hendes sommerferie, så fuldt forståeligt:)
Her holder hun øje med at hendes far serverer maden til os ordentligt.
Da Celia var 17 år gammel, flyttede hun til Tarragona for at gå på universitetet, den mest prestigefyldte vinuddannelse i Spanien, hvor hun studerede i 4 år.
”Jeg fik tildelt et stipendium til at arbejde på en vingård i Napa, Californien, takket være mine gode akademiske resultater, og det var en af de bedste oplevelser, jeg nogensinde har haft. Efter det arbejdede jeg for en vingård kaldet Macán (Benjamin de Rothschild og Vega Sicilia) i La Rioja. Jeg ønskede at udforske en anden udtryk af Tempranillo-druen”.
Nogle måneder senere arbejdede hun under høsten i Chile. Og sidste år, før høsten startede i Vizcarras vinmarker, ønskede hun at få mere erfaring med hvidvine, og besluttede derfor at arbejde for en prestigefyldt vingård i Rueda, Belondrade.
"Alle disse 'rejser' hjalp mig meget med at lære forskellige måder at lave vin på, de åbnede virkelig mit sind. Min næste destination er Bourgogne. Jeg er stadig meget ung, jeg er 23 år gammel, og jeg har stadig mange ting at udforske og lære”.
"Nu, sammen med min far, danner vi et meget godt team, der stræber efter excellence. Vi leder altid efter måder at forbedre os på". Siger hun og fortsætter.
"Jeg synes, det er vigtigt at tilpasse sig trends uden at miste det karakteristiske eller essensen af, hvad der definerer os.
Vi skal erkende vores svagheder og fortsætte med at lære hver dag for at forbedre os”.
Her et foto fra sidst vi mødte Celia – på vinmessen Prowein her i år 2024
Her aftalte vi, at hun kommer på besøg i Grapeland:)
Vi glæder os til at få Celia på besøg, så du også får mulighed for at møde hende
– datoen er endnu ikke fastsat.
Imellem tiden, kan du nyde vinen Celia og de andre vine fra Bodegas Vizcarra.