A Coroa

Hvis du var en vindrue hvilken ville du så helst vokse? Jeg tror Valdeoras blev vores valg - her er en utroligt smuk, betagende og storslået natur.

DO Valdeoras
A Rúa de Valdeoras , byen hvor vinhuset ligger, er en lille men meget gammel by, hvor der udover vindyrkning også er en meget vigtig produktion af skiffer. 

Navnet A Coroa betyder "krone", der henviser til navnet på lokationen. Vingården er bygget på toppen af ​​en gammel romersk fæstning, præcis det sted hvor kronen stod.

De to ejere er Ángel López Vicente og Roberto Fernández García, og begge deres familier er involveret i det daglige arbejde og udvikling i vingården.

I Valdeoras hedder en vingård Adega - ligesom det hedder Bodega i det meste af Spanien og Celler i Catalonien.

Vinhuset er bygget over familiens gamle vinhus som har været forladt i virkelig mange år.

Vinhuset er bygget med respekt for traditionerne i området og med de traditionelle og lokale materialer.


Vinkælderen

De har renoveret den meget gamle vinkælder, som er gravet så langt ned, at der er koldt – og samme temperatur - hele året.
Her er vinhusets tanke til gæring og opbevaring af vinene - længst henne ses nedgangen til den gamle vinkælder.

Deres plan er at bruge den til både gæring og opbevaring af vinene, men de er nødt til at få den fri af fugtigheden først. 

Her er vinhusets ide om gæring og opbevaring af vinene - sidste gang hun ser tilbagegangen til den gamle vinkælder.

 

Valdeoras betyder dalen med guld/gulddalen (Valle de oras), dal af guld.

Romerne havde en guldmine her, og området var også en af romernes ydergrænser i riget. 

Der hvor der er kastanjetræer – ægte kastanjer, er der hvor Romernes empire endte – border of the Roman empire.

Der er fundet mange rester og skår fra romerne i deres marker.

Vingården har 20 hektar opdelt i 8 små parceller med vinmarker, der er omkring 35 år gamle. Foruden en mark med omkring 70 år gamle vinstokke.
Vinmarkerne ligger i 350 til 615 m. over havniveau.
Jorden i markerne er skifer, granit, sand, og ler. Som hver især giver druerne karakter. 

 

 


Disse to fotos er den gamle udluftningskanal fra den gamle vinkælder.
Over jorden ligner det nærmest en ovn.

 

  • Filosofi: økologisk landbrug, som baserer sin oprindelse på biologisk eller integreret kontrol og miljømæssig bæredygtighed
  • Naturligt gær
  • DO Valdeoras
  • Vinhuset producerer: Rødvin, Hvidvin
  • Vinmarkerne er op til 90 år gamle
  • 320-650 m over havet 
  • De fleste vinmarker er plantet som "hæk" vine
  • A Coroa-vinmarkerne består af syv parceller, omhyggeligt udvalgt blandt de bedste i Valdeorras, hvor en god syd-sydvest-orientering kombineret med et mikroklima, der garanterer den optimale modning af Godello-sorten.
  • Vinhuset ligger på en kroneformet bjerg, hvilket giver vinhuset sit navn. En solrig skråning i byen A Rúa de Valdeorras i Galicien
  • Jordbunden er Stenet jord, skifer, granit, grus, lerjord, flodsten, muldjord og sand

 

 

Vinene

A Coroa
Den rene klare opevelse af druen Godello.

 

A Coroa Lias
Godello der har ligget med lias (gæren efter endt gæring) i 5 måneder, hvilket giver vinen en god og dyb smag.

 

A Coroa 200 Cestos
Navnet henviser til den tidligere ejer af vinmarken, en ældrel mand, der sagde, at produktionen af ​​denne vinmark var omkring 200 kurve fyldte (når man høster druerne)
200 Cestos er lagret i franske fade i ca. 5 måneder og derefter lagret i flasken. Dette giver vinen en rig og aromatisk smag.
Der laves begrænset antal af denne vin - og det er helt afhængigt af den enkelte årgang.

 

Ladeira Vella
Vingårdens eneste røde vin, lavet af den sjældne røde drue Garnacha Tintorera, der har rødt frugtkød.
En rigtig speciel og vedholdende vin. 

Preben har en rettesnor:  ”Hvis jeg ikke impulsivt smiler når jeg smager mindst en af vinene fra et vinhus, så kommer vi ikke til at importere vinene – og i dag smilede jeg af to ud af fire vine”

 

 

 

A Coroa-wine-photo A Coroa-wine-photo A Coroa-wine-photo
Det betagende landskab i Valdeoras - video fra vores besøg i vinhuset