Mas Vicenç

Vinhuset er drevet af de to unge brødre
Vicenç og Xavier, med hjælp
fra deres forældre.
Faderen med at dyrke markerne
og moderen med regnskab og ......

Mas Vicenç

DO Tarragona

 

De to brødre Vicenç og Xavi

Vicenç er den ældste af brødrene, og vinhusets ønolog. Xavier er sommelier,  sammen har de et perfekt makkerskab.

Brødrene er 5. generation på gården, men tidligere har de dyrket vinmarkerne og solgt druerne. De dyrker også oliven, mandler, hasselnødder og figner.

Mas Vicenç står for spansk vin i ny stil, som de selv siger, vil de gerne gentænke traditionerne indenfor vin men også i forhold til etiketter. Selvom de naturligvis også vedholder gode gamle metoder og skikke indenfor vindyrkning lo vinificering.

Faderen i vinhuset er den lille dreng - på dette foto med fire generationer på vingården.

  Bistader i markerne

Familien går meget op i bæredygtighed og biodiversitet. Ligesom det også er vigtigt med økologi og bæredygtighed når vi vælger vinhuse.

Familien har derfor samarbejde med en lokal biavler, der har sat bistader op. 
Biodiversitet er ikke kun noget de gerne vil have for at markerne er ligesom da de selv løb rundt og legede som børn. Det er også godt for vinstokke, mandeltræer mv. for det gør planterne mere sunde, gør det muligt at bruge den naturlige gær på vinstokkene, når man ikke sprøjter.
Og i sidste ende har det stor betydning for smag og kvalitet i vinene.

Her er de igang med at sortere og presse Muscat 

Vi har besøgt familien mange gange, bl.a. var Preben forbi på sin cykeltur i juni 2019, hvor han cyklede rundt i Catalonien i 3 uger.
Her cyklede han ind til vingården den eneste dag det regnede på turen, men til gengæld regnede det kraftigt.
(Du kan se videoer fra Prebens cykeltur her)

 

Hvis I er på de kanter, er det virkelig et besøg værd - familien har mange events, bl.a. Walk & Wine - vandring i vinmarkerne, hvor I smager vinene hvor de voksesr.

 

  • Druer: Ull de Llebre (Tempranillo), Macabeu, Cabernet Sauvignon, Carinyena Garnatxa, Chardonnay, Parellada, Merlot, Syrah, Muscatel de Gra Petit, Garnatxa Blanca
  • Minimum tilført sulfit 
    Filosofi: respekt for miljøet - fremme af biodiversitet
  • Den naturlige gær
  • DO Tarragona
  • Rødvin, Rosévin, Hvidvin, Dessertvin, Ancestral og olivenolie
  • Vinmarkernes alder er mellem helt nye marker og 111 år gamle
  • 4-600 m. over havet
  • De fleste vinstokke er plantet på espalier som hæk, men også busk vine
  • Jordbund: kalkholdig, ler, skiffer

Vinene:

El Terrat

Frisk ung vin, med hyldeblomster og hvide frugter - også kaldet scorevinen:)  

 

Dent de Lleó

Modig fadlagret hvidvin, elegant, cremet og insisterende vin med lang eftersmag.

Castell Tallat

Sidste nye vin fra Mas Vicenç.
Cremet, mineralsk og fine noter af hvide frugter og anisfrø.

Flors i Violes

Intens vin - nærmest er lykke på flaske, søde røde bær, granatæble, elegant syre

Nit de Lluna

Moderne spansk vin med genkendelige smag, venlig men intens.

L'Arlequi

Elegant kraftig vin der bliver endnu bedre med mad, ta' magnum hvis I er flere:)

Ancestral Parellada

Lækre fyldige naturlige bobler. Elegant gylden, med pære og toasted smag, meget blide bobler.

Ancestral Garnatxa

Elegant jordbærfarve, med rabarbar og røde bær, meget blide bobler.

El vi del vent

En dessertvin der vækker opmærksomhed fra alle sanser, lækker frisk trods sødmen 

 

Castell Tallat - vinsmagning i vinmarken hvor druerne kommer fra
Se den på Youtube - der er aldersbegrænsning på 18 år på denne video!