Mas Vicenç
Vicenç og Xavier, med hjælp
fra deres forældre.
Faderen med at dyrke markerne
og moderen med regnskab og ......
Mas Vicenç DO Tarragona |
||
De to brødre Vicenç og Xavi Vicenç er den ældste af brødrene, og vinhusets ønolog. Xavier er sommelier, sammen har de et perfekt makkerskab. Brødrene er 5. generation på gården, men tidligere har de dyrket vinmarkerne og solgt druerne. De dyrker også oliven, mandler, hasselnødder og figner. Mas Vicenç står for spansk vin i ny stil, som de selv siger, vil de gerne gentænke traditionerne indenfor vin men også i forhold til etiketter. Selvom de naturligvis også vedholder gode gamle metoder og skikke indenfor vindyrkning lo vinificering. |
||
Faderen i vinhuset er den lille dreng - på dette foto med fire generationer på vingården. |
||
Bistader i markerne Familien går meget op i bæredygtighed og biodiversitet. Ligesom det også er vigtigt med økologi og bæredygtighed når vi vælger vinhuse. Familien har derfor samarbejde med en lokal biavler, der har sat bistader op. |
||
Her er de igang med at sortere og presse Muscat |
||
Vi har besøgt familien mange gange, bl.a. var Preben forbi på sin cykeltur i juni 2019, hvor han cyklede rundt i Catalonien i 3 uger.
Hvis I er på de kanter, er det virkelig et besøg værd - familien har mange events, bl.a. Walk & Wine - vandring i vinmarkerne, hvor I smager vinene hvor de voksesr. |
||
- Druer: Ull de Llebre (Tempranillo), Macabeu, Cabernet Sauvignon, Carinyena Garnatxa, Chardonnay, Parellada, Merlot, Syrah, Muscatel de Gra Petit, Garnatxa Blanca
- Minimum tilført sulfit
Filosofi: respekt for miljøet - fremme af biodiversitet - Den naturlige gær
- DO Tarragona
- Rødvin, Rosévin, Hvidvin, Dessertvin, Ancestral og olivenolie
- Vinmarkernes alder er mellem helt nye marker og 111 år gamle
- 4-600 m. over havet
- De fleste vinstokke er plantet på espalier som hæk, men også busk vine
- Jordbund: kalkholdig, ler, skiffer
Vinene:
Se den på Youtube - der er aldersbegrænsning på 18 år på denne video!