Udforsk dine smagsløg på vores gratis temasmagninger

Vinsmagning

Udforsk dine smagsløg på vores gratis temasmagninger

Hvis du vil vide mere om vin, og hvad du selv synes smager godt, er der kun en vej - og det er at smage og smage
      • Nye årgange
      • Vin til årstiden
      • Er temperatur virkelig vigtig for smagen på en vin?
      • Hvad gør ilt ved vinen?
      • Hvad gør fadlagring ved smagen?
      • Hvordan opdager man om en vin har prop?
      • Bliver din smag influeret af etiketten?
      • Smager samme vin forskelligt i magnum- og alm. flaske?
      • Og mange andre smagsoplevelser og viden om vin, kan du opleve, på vores ugentlige temasmagninger

    Har du lyst til at øve dig? – og blive god til at vide, hvad du egentlig synes rigtig godt om i vin - uden at købe mere vin end du plejer?

    Det kan du på vores gratis temasmagninger:)
    Måske bliver du også bedre til at sætte ord på smage (Det er ret svært – og ikke noget vi er vænnet til. Vi snakker mest om ”kan li’” og ”kan ikke li’, og glemmer at sætte ord på det vi kan li’ eller ikke li’).

    Vin handler rigtig meget om smag – ellers ville der ikke være SÅ mange forskellige - og smag kan virkelig diskuteres!
    Der ville heller ikke være så megen snak om vin, eller så mange der tager til vinsmagninger.

    Men det handler bestemt også om passion – ellers ville der ikke være så mange mennesker der producerede eller arbejdede med vin – eller så mange der samlede på vine eller købte vine til at lægge i deres kælder eller vinkøleskabe.


    Dine smagsløg - dine vinregler

    At smage, er at opleve gennem smags- og lugtesanserne.
    Disse sanser har vi alle, og som med alle andre sanser, oplever vi forskelligt.
    Noget er kulturelt og noget er fysisk/arveligt/gen-bestemt, og noget er helt personligt – noget du via dine oplevelser og erfaringer tillægger værdi, når du smager og dufter – både negativt og positivt.

    Personlige smagsoplevelser hægter vi op på en personlig erfaring, oplevelse eller et minde. Sammen med konkrete smage, giver det din personlige smagsoplevelse – for smagen er noget der sker indeni dig!

    Egentlig er det ligegyldigt, om det er fakta, en helt konkret smag, eller en personlig smagsoplevelse, som du oplever anderledes end andre.

    Vi har stor respekt for smagsløg, både vores egne og alle andres! 

    Og som sagt: den eneste vej til at blive klogere på din smag for vin, er at smage en masse vine.

    På de gratis temasmagninger lærer vi en masse om vores kunders smage, og hvilke spørgsmål de kan fundere over. Så vi synes selv, at vi får en masse ud af disse smagninger. Og der er mange der kommer igen og igen, så vi tænker, at det er ren win win:)
    På en temasmagning i Grapeland kan du kvit og frit udfordre dine smagsløg. Og naturligvis få en snak om smag og vin og mad:)

     

    Kom til gratis temasmagninger i butikken 
    i Latinerkvarteret i Aarhus

    Hver fredag og lørdag i Grapeland 
    Åbner vi 1-2 forskellige vine - så kik ind og lad dig overraske, og udforsk dine smagsløg:)
     

     
    Vil du læse mere om smag:
     

    Grapeland er også en olivenoliebutik

    Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

    Se mere om olivenolie her


    Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

    Det siger vores kunder

    Tak for ENDNU en skøn smagning…….

    vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

    Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

    Thomas

    Fantastisk olivenolie

    Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

    Lene

    Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

    Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

    Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

    Michael

    Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

    Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

    Trine