Vores chokolader - bæredygtighed og cadmiumindhold mv.
Chokolade - specielt udvalgt for den gode smag og høje kvalitet.
Blanxart er en pioner inden for inden for håndværkschokolade / bean-to-bar, som er en virkelig høj (måske den højeste) kvalitet af chokolade.
Blanxart forarbejder selv bønnerne fra ristning af de rå kakaobønner og til chokoladebarer og chokolader. De laver mange barer med specielle udvalgte oprindelser. og de laver sågar en 100% chokolade!
Blanxart har lavet chokolade i Barcelona siden 1954, og de henter deres kakaobønner fra små dedikerede producenter fra hele verden, og rister derefter bønnerne i små portioner og kombinerer dem med helt naturlige ingredienser og ægte kakaosmør.
Chokoladen er produceret med kærlighed og omhu for at give dig den største chokoladeoplevelse!
Bean-to-bar chokolade er en proces, der begynder ved udvælgelsen af de bedste producenter (små kakao farme) for at kakaobønnerne er den højest mulige kvalitet – foruden at de er dyrket under gode forhold for både farmerne og kakaotræerne.
Blanxart leder først efter et godt avlerkooperativ, når de vælger nye producenter. Det er vigtigt for dem hvordan de arbejder med produktet og deres team. Disse avlerkooperativer er sædvanligvis forskellige familier, der arbejder for det samme kooperativ, kooperativer med en rigtig god behandling af arbejderne og med et godt forhold deres arbejdere imellem.
Cacaobønnerne er produktet bæredygtigt, og dyrket fra små plantager fra hver familie.
Cadmium
Blanxart analyserer årligt på deres færdige produkt, som viser resultater under 0,10 mg/kg., så det er reelt under de maksimale niveauer fastsat i EU-forordningerne (0,80mg/kg.).
Cadmium er et tungmetal der kommer fra jorden, hvis den er blevet forurenet fra andre kilder som fx tidligere minedrift. Så koncentrationen af dette tungmetal i chokoladeprodukter afhænger af niveauerne i jorden, hvor chokoladen er høstet, og sandsynligvis også i vandet, der bruges til at vande.
Hvad skal man gøre, hvis man er bekymret om skadeligt indhold i sin chokolade?
Bekymringen på dette punkt er virkelig vokset på det seneste, da mange chokolader i EU har vist høje niveauer af tungmetaller. Risikoen ved at indtage disse chokolader afhænger naturligvis, for det første af indholdet i produktet og for det andet af mængden man indtager af produktet.
Så hvis du er i tvivl om, om det er et produkt med et højt indhold, bør du overveje at indtage lave mængder, men i produkter med lavt indhold, som vores chokolader fra Blanxart, så spis endelig al den chokolade du har lyst til. Naturligvis bør man altid holde sig indenfor den anbefalede mængde, men med rigtig god chokolade kan jeg i hvertfald nøjes med mindre, og få stor nydelse alligevel:)
Se mere om chokolade - Gudernes spise her
Og alle de lækre chokolader fra Blanxart her
Der er fortiden en del skriveri både her i Danmark, og i EU generelt, om skadelige stoffer i chokolade - specielt mørk chokolade.
Derfor deler vi disse fakta om vores chokolade fra Blanxart i Barcelona. Som vi naturligvis har udvalgt efter deres virkelig gode smag og høje kvalitet:)