Blæksprutte opskifter
Her er nogle opskrifter - alle ret enkle.
En klassisk Pulpo a la Gallega er en helt enkel ret: skiver af kogt/pandestegt blæksprutte på skiver af kogte kartofler - drysset med salt, paprika og godt med god olivenolie henover - det smager himmelsk:)
Skal det være helt klassisk, serveres det på trætallerkener.
Men den på fotoet i bunden, som vi fik på en moderne tapasrestaurant, lidt gemt inde bag en stor gammel port i Barcelonas Gotiske kvarter, var også virkelig lækker.
De allerbedste synes vi er de grillet blæksprutte - grill giver bare en lækker smag til blækspruttekødet.
Helt enkelt tager du blæksprutten ud af pakken, skyller den ren, tørrer og griller til den er gennemvarm og let grillet.
Server med allioli eller en cremet pure af rod grøntsager og grøn salat - en nem og hurtig ret til de lyse aftner.
På spansk ved man hvilken slags blæksprutte der er tale om.
En blæksprutte med "hat", og ben der starter indeni hatten (dem man fx bruger til blæksprutteringe) hedder Calamares.
En blæksprutte som den der er tale om her - den med lange arme og sugekopper - hedder Pulpo
Og så lige en opskrift mere: Grillet blæksprutte med grøntsager
Blæksprutte - 1-2 arme
12 grønne asparges
2 gulerødder
2 porrer
200 g grønne bønner
3 kartofler
1 spiseskefuld smør
Lav først kartoffelcreme. Skræl kartoflerne, kog dem, hæld vandet fra og mos dem til en fin mos. Tilsæt smør og krydder efter smag, evt. sorte hvidløg.
Rens grøntsagerne og skær dem, koge dem let og brune dem derefter i gryden i lidt olie.
Skær derefter blæksprutten i tre stykker og steg dem i en stegepande/grillpande med lidt olie.
Servering: placer kartoffelcremen i midten af et fad og læg der på blæksprutterne og de sauterede grøntsager. Drys evt. med saltflager og paprika.
Her Pulpo a la Gallega i en nytænkning, blæksprutte ovenpå en cremet kartoffel/allioli puré med paprika, olivenolie og purløg.