Græskar is - med hård græskarkærne nougat

Græskaris opskrift

Græskar is - med hård græskarkærne nougat

Græskar gør isen cremet, og giver en flot terrakotta farve.

Og så smager det fantastisk:)

Ingredienser

Is: 
400 g græskar, skåret i 3-4 både (med skræl minus kerner)
1 tsk. vaniljepulver eller kornene fra ½ stang vanilje
1½ tsk. fintrevet ingefærrod, eller 1 tsk. ingefærsaft 
Et nip salt
Et stort nip kanel
Et nip friskrevet muskatnød
1 dåse/3 dl. kokosmælk
4 æggeblommer, pasteuriseret
150 g sukker
1½ æggehvide, pasteuriseret 

Nougat:
1 dl græskarkærner
1 dl. sukker
Mad/bage papir og lidt olie

 Nem ingefærsaft: fryser du et stykke ingefær, kan du vride saften fra den efter ca. 15 min. optøning

 

Instruktioner

Skær græskaret i både, fjern kærner og det bløde kød omkring kærnerne.
Damp bådene i en gryde i ca. 15 min. til kødet er blødt og mørt (kogetiden afhænger af størrelsen på stykkerne og typen af græskar).
Fjern skrællen (det kan gøres med en ske) og put græskarkødet i en blender sammen med vanilje, ingefær, salt, kanel, muskatnød og kokosmælk. Blend til en blød og cremet puré – blend gerne i 5 min. stil græskarpuréen på køl i min. 30 min.

Rør en luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker: pisk det længe!
Pisk hviderne stive. 
Måske du kender det gamle og sjove trick, der tester om de er nok: vend bunden i vejret på skålen – uden at messen falder ud:)

Bland først græskar puré og æggesnaps godt sammen. Vend derefter de stive æggehvider i massen og kom den i en ismaskine.
Alternativt direkte i en bøtte i fryserne, og rør jævnligt i massen til den er fast/is. Det vil sige hver ½-1 time i 3-4 timer.

Nougat:
Forbered et stykke mad- eller bagepapir: læg papiret på et træskærebræt eller andet der kan tåle varme, pensel med et meget tyndt lag olie. 

Smelt sukkeret på en pande ved middel varme – man skal helst ikke røre i det, men vende panden lidt. Ellers risikerer man at karamellen bliver grynet eller klumpet.
Når sukkeret er næsten smeltet, hældes græskarkærnerne i. skru ned for varmen og vend og drej panden lidt, det skal have ca. 2 min. mere for at kærnerne bliver let ristede – det kan godt poppe lidt, ligesom når man rister kærnerne på en tør pande.
Hæld massen ud på de forberedte papir og lad det køle HELT af.
Fjern papiret og hak den hårde nougat med en skarp kniv 

Server isen med nougatdrys - og et glas kølig sød Malagavin:)

Malagavin er en meget gammel tradition,
som nærmest har været glemt de sidste mange år.
Det er smagfulde søde vine der også har en vis friskhed - "Rosiner i himlen" har vi kunder der kalder dem, fordi de er himmelske og smager af rosiner:)

Vores vinhus i Malaga laver 4 forskellige, bl.a. denne Pedro Ximénez, lavet på druen af samme navn - eller bare kald den PX.
Den er fadlagret 5 år i gamle amerikanske egetræsfade.

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine