Hjemmelavet chilisauce
Rabarber eller æbler giver en fin smag til hjemmelavt chili sauce:)
Det vælter med tomater og chili i mit drivhus lige nu, så det er oplagt at lave chili sauce til vinterens retter med masser af smag og styrke:)
Denne sauce kan bl.a. bruges til pizza, burger, salsa til fx nachos og naturligvis mexicanske og asiatiske retter
Ingredienser:
100-150 g. chili
2 store skalotteløg
4-5 fed hvidløg
1 peberfrugt
150 g rabarber/æbler
4 store tomater
½ dl. olien olie
4-5 spsk vinagre
1 spsk salt
1½ spsk sukker
2-3 dl. vand
2 tsk. hel peber -gerne blandet rød, grøn og alm.
Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg det gyldent i ca. halvdelen af olivenolien - det tager 10-15 min. ved svag varme.
Tilsæt hakket chili (fjern stilken og hak groft) og peberfrugt (fjern stilk, frø og det hvide som frøenen vokser på). Steg yderligere 10-15 min. - Det giver en rigtig god smag når chili og peberfrugt er stegt godt bløde.
Hak tomaterne og rabarber/æbler groft og tilsæt dem sammen med resten af ingredienserne.
Kog ved svag/middel varme i 50 minutter - tilsæt evt. mere vand, hvis det koger tørt.
Blend med en stavblender, smag til med salt, sukker og vinagre, og vand hvis konsistensen er for tyk - efter din egen smag. Jeg kan godt li' at den er á la konsistensen på ketchup.
Skold glas eller glasflasker og evt. en tragt (Hvis du vil bruge den til at hælde på flaskerne) med lidt atamon.
Tilsæt atamon efter vejledningen.
Hæld på flasker og luk til med det samme.