Mandelmælk - lav det nemt selv, og udvid evt. til en Horchata

mandelmælk lav det selv

Mandelmælk - lav det nemt selv, og udvid evt. til en Horchata

Mandelmælk er super nemt at lave selv:

Grundopskrift - skaler selv op.
2 dl. mandler med skaller
2-6 dl. vand + vand til iblødsætning
Man kan fint tilsætte mere vand, hvil man vil have en tyndere mælk.

Hæld mandlerne i et glas (meget gerne et med låg - jeg bruger selv et Weck glas med glaslåg)
Dæk med vand så det står ca 5 cm over mandlerne.
Stil dem i min. 4 timer - eller natten over.

Hæld vandet fra, skyl mandlerne i glasset et par gange.
Hæld mandlerne og 1 dl. vand i en blender, og blend til mandlerne er helt opløst. Tilsæt 1 dl. vand mere og blend et halvt minut mere.

Si/sigt massen over 2-3 gange i en tæt trådsi, brug en spiseske til at presse så meget som muligt ud af massen.
Den nu næsten tørre masse kan blendes med mere vand, jeg plejer at gøre det med 2 dl. vand mere. Gentag processen med at si mandelmassen.

(Man kan hælde mandelmassen i et tæt vævet klæde og presse mere mælk ud)

Du kan også lave Horchata

- en læskende drik af mandelmælk, citron skal, kanel og evt. sukker/honning/stevia.

Blend mandelmælken med revet citronskal og kanel.
(Revet skal af en citron og 1/2 tsk kanel)
Tilsæt evt. hvad der svarer op til 3 spsk. sukker og blend igen - smag inden du tilsætter sødestof, for det er faktisk sjældent nødvendigt:)

Server med isterninger og et stykke citronskal.

Horchata/mandelmælk kan holde sig, i et glas med låg, flere dage i køleskabet. 
Jeg plejer at lægge et stykke hel kanel og stykker af citronskal i glasset.

Horchata –  min yngste søn mener den kommer fra Mexico, da han har fået den der. Om den oprindeligt stammer fra Mexico eller Spanien vil jeg ikke kloge mig i. Jeg kender den kun fra Spanien, da jeg ikke har været Mexico:) 
Der findes også udgaver hvor det er lavet af chufanødder (tigernødder) eller ris.

 

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine