Mandelmel og Marcipan - hjemmelavet

Mandelmel og Marcipan - hjemmelavet

Mandelmel og Marcipan - hjemmelavet

Hjemmelavet marcipan - så ved du præcis hvad der er i, og det er faktisk ikke så besværligt:)

Ingredienser
175 g. Mandelmel
80 g rørsukker
3 sp sk vand

Hjemmelavet mandelmel:
185 g. mandler (giver ca. 175 g mandelmel med smuttede mandler)
Smut mandlerne, lad dem tørre på et viskestykke i min 4 timer
Du kan også bruge mandler med skal, det giver en ret mørk marcipan.
Blend de smuttede mandler til mel - i flere portioner

Marcipan:
i en gryde opvarmes sukker og de 3 sp. sk. vand ved middelvarme.
Rør ofte rundt med et piskeris (metal er fint - det er ikke som med sukker og smør til de brunede kartofler!)
Når det bruser og al sukkeret er opløst, tilsættes mandelet på en gang.
Rør godt rundt med piskeriset - det er lidt klumpet i starten, men melet blandes ret hurtigt ind i sukkerlagen.

Lad massen varme op under omrøring - så der også fordamper lidt væske.

Hæld massen ud på et skærebræt, mas det ud i en større flade og lad det køle lidt af.
Når massen er håndvarm, æltes den godt så olien i mandlerne gør massen blød og lækker:)
Jeg ælter i ca. 5 min.
Læg massen i en plastpose eller tæt beholder - lad der være en åbning indtil massen er helt kølet af.

 Se vores rå mandler her

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine