Mandelmel og Marcipan - hjemmelavet
Hjemmelavet marcipan - så ved du præcis hvad der er i, og det er faktisk ikke så besværligt:)
Ingredienser
175 g. Mandelmel
80 g rørsukker
3 sp sk vand
Hjemmelavet mandelmel:
185 g. mandler (giver ca. 175 g mandelmel med smuttede mandler)
Smut mandlerne, lad dem tørre på et viskestykke i min 4 timer
Du kan også bruge mandler med skal, det giver en ret mørk marcipan.
Blend de smuttede mandler til mel - i flere portioner
Marcipan:
i en gryde opvarmes sukker og de 3 sp. sk. vand ved middelvarme.
Rør ofte rundt med et piskeris (metal er fint - det er ikke som med sukker og smør til de brunede kartofler!)
Når det bruser og al sukkeret er opløst, tilsættes mandelet på en gang.
Rør godt rundt med piskeriset - det er lidt klumpet i starten, men melet blandes ret hurtigt ind i sukkerlagen.
Lad massen varme op under omrøring - så der også fordamper lidt væske.
Hæld massen ud på et skærebræt, mas det ud i en større flade og lad det køle lidt af.
Når massen er håndvarm, æltes den godt så olien i mandlerne gør massen blød og lækker:)
Jeg ælter i ca. 5 min.
Læg massen i en plastpose eller tæt beholder - lad der være en åbning indtil massen er helt kølet af.