Mandelsmør - nemt og virkelig lækkert:)

Mandelsmør opskrift

Mandelsmør - nemt og virkelig lækkert:)

Dyppelse til grøntsager og frugt, på grød, til isen, på brød

Brug det sammen med rosiner på en skål havregrød/risengrød kogt på vand. Eller på brød, til at dyppe grøntsagsstænger i (tilsæt lidt vand), til ost, i kager, dressinger etc.

Tilsæt evt. lidt honning eller sirup og lidt vand, og du har den skønneste dyppelse/creme til en dessert med is eller frugt. 

Ingredienser:

200 g mandler – evt. ristede
Lidt salt
Et glas til opbevaring – skoldet og helt tørt.

Det er allerbedst hvis du rister mandlerne først. Det kan gøres i ovnen; 8-10 min ved svag varme (100-120 grader). 
Gerne mens ovnen varmes op til noget andet eller når den køler ned – så sparer du på energien;)
Jeg putter mandlerne ind når jeg tænder for ovnen, og giver dem 10-15 min. slukker så for ovnen, og lader dem blive i ovnen ca. 5 min mere, mens ovnen køler af. Min ovn er ret langsom til at varme op – så gør hvad der passer til din ovn.
OBS Hold øje med mandlerne – de skal være let ristede ikke mørke, de skal stadig have denne lyse farve indeni.
Lad mandlerne køle af 5-10 min.

mandelsmør

Så skal mandlerne bare blendes til smør.
Jeg bruger først en alm. blender, til mandlerne er blevet til mel. Derefter hælder jeg dem over i en høj beholder, sammen med en-to knivspids salt, og bruger stavblenderen til olien i mandlerne frigives og det helt automatisk bliver til mandelsmør. 

De tørre blendede mandler - som groft mandelmel

Mandelmassen - olien begynder at komme frem

 

Bare gi' den gas, det er nødvendigt at skrabe massen af stavblenderen og ned i beholderen et par gange – husk at slukke for blenderen imens! Bevæg derefter blenderen, op og ned, så den ikke kører fast i mandelmassen. 
Det tager ca. 5 min at lave det til mandelsmør.

Det kan holde en uges tid i køleskabet – hvis det da ikke er spist inden! 

 

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine