Tapasretter to dress Cava Parató Brut Reserva
Cava Parató Brut Reserva er luxus for alle sanser. Den har en smuk gylden farve, bløde bobler og en smag af citrus, pærer, modne æbler og en snert af honning.
|
Tapas - Pan con tomate & Trinxat
Pan con tomate
En klassiker i Spanien. Vi får det altid til morgenmad, og også tit som et supplement til tapas. Det er ristet brød, hvor man først gnider et overskåret fed hvidløg henover brødet, så det tager smag. Herefter det samme med en overskåret moden tomat (der må gerne kommer meget tomat på). Tilsidst lidt salt og godt med en lækker olivenolie.
Trinxat
Kål er fantastisk:)
Denne ret kan både bruges som tilbehør eller som tapas
Trinxat der betyder ”mast”,er en enkel og virkelig velsmagende ret fra bjergegnene i det nordlige Spanien.
Trinxat (udtales:[trintja])
Ingredienser
1 helt kålhoved – spidskål, savojkål - grønkål kan også bruges.
2-3 store kartofler
3-4 fed hvidløg - hakket
4-5 skiver serrano skinke – skåret i tern ca. 1x1 cm. - kan undværes!
Olivenolie til stegning
Salt og peber
1 spsk. smør og lidt revet muskatnød – dette er min tilføjelse, og ikke i den klassiske opskrift.
Og så smager det fantastisk at tilsætte en stor spiseskefuld tidlig høstet olivenolie lavet på sorten Picual lige inden servering, eller inden retten sættes i ovnen.
Instruktioner
Skræl kartoflerne og skær dem i halve.
Rengør kålen, skær de tykke stængler fra og skær kålen i store stykker.
Kog kartoflerne i 5 min. en stor gryde, med kun akkurat nok vand til at kartoflerne er dækket.
Tilsæt kålen og kog yderligere 5-10 min – til kålen og kartoflerne er møre.
Imens steges hvidløg på en pande i olivenolie.
Hæld vandet fra gryden i en skål, og stil til side.
Fisk kålen op og hak den fint, den kan også moses.
Kartoflerne moses.
Det kan fint blandes og moses sammen!
Hæld kål og kartofler på panden til hvidløg. Tilsæt lidt revet muskatnød, salt og godt med peber. Steg godt igennem – min. 10 min. - tilsæt lidt af kogevandet undervejs, så massen ikke brænder på.
Tilsæt 1 spsk. smør – kan undværes, men det giver en virkelig god smag:)
Hvis du bruger skinke, steges det på en pande i olivenolie, og tilsættes retten.
Retten kan serveres som den er, eller bages i ovnen i en stor eller små portions skåle.
Jeg foretrækker at bage dem i ovnen så de får en gylden overflade, som også giver rigtig god smag.
Det tager ca. 15 min. ved 200 grader.
Man kan sagtens lave denne ret dagen i forvejen og varme den op i ovnen lige inden servering.