Pisto Manchego
En klassisk spansk ret - kunne minde om ratatouille
Denne opskrift har jeg fra Esther Pinuaga fra vinhuset Pinuaga - og den passer naturligvis til hendes vine:)
Prøv denne pisto, enten som tapas eller frokostret og server vinen Nature til.
Eller uden æg som tilbehør til fisk, kylling eller vegebøffer og server vinen Colección til.
Server den som tapas, som tilbehør til fx torsk dampet i hvidvin og hvidløg, med olivenolie og persille på toppen.
Ingredienser
2 store hakkede løg
1 store frugtige grøn peber, i store tern ca. 1x1 cm
2 stor frugtig røde peber, i store tern ca. 1x1 cm
2 medium aubergine
4 store tomater, blendede
1-2 fed hvidløg
oliven olie
salt
1 æg til hver person - kan udelades
hakket persille til toppen
Opskrift
Løgene steges i oliven olie ved svag varme til de er bløde og gyldne. i en anden pande steges peberfrugterne i oliven olie (vær ikke nærig med oliven olien). Peberfrugterne skal have langt tid på panden ved svag/middel varme da det trækker den gode søde karakteristiske smag frem.
Imens skæres aubergine i store tern ca. 1,5x1,5 cm.
Hæld løgene over i en gryde - gerne en lergryde/cazuela - og sæt den over svag varme med de blendede tomater.
Steg auberginen i panden hvor løgene har været, tilsæt rigeligt med oliven olie. Steg til de er gyldne og bløde.
Hæld peberfrugterne og auberginen i tomatblandingen når de er bløde og lækre - det tager tid, men det betaler sig virkelig.
Tilsæt hakket/revet hvidløg og salt og lad det simre i 15-20 minutter, eller længere.
Server retten i et stort fad eller portionsskåle med et spejlæg på toppen.
Enten spejles æggene i en pande - eller i ovnen oven i pistoen: hæld pistoen i et stort, eller flere små serverings, ildfaste skåle, lav en fordybning i midten, slå ægget ud heri og bag retten i ovnen ved 180-200 grader i 5-7 minutter.
Pynt evt. med hakket persille på toppen.