Spanske kødboller
Smagfuld ret, der både kan bruges som hovedret eller tapas.
Og så er det en ret, som børnene elsker, i hvertfald vores barnebarn Svends livret (lige efter vores pizzaer) og som de rigtig gerne vil være med til at lave.
Ingredienser:
Kødboller
- 1 kg hakket oksekød
- 2 æg
- ca. 1⁄2 tsk. friskrevet muskatnød
- 2 fed hakket hvidløg
- 70 g. rasp eller tilsvarende mængde opblødt daggammelt brød
- salt og peber
- 2-3 dl mel krydret med salt og peber
- 2 spsk. hakket persille
Sause:
- 1-2 løg, hakket
- 2-4 peberfrugter, røde og grønne - skåret i både
- 3 fed hakket hvidløg
-
4-6 dl. god spansk rødvin – ikke for kraftig eller med meget garvesyre
Læs her om vin i mad - 1 stort glas fl. tomater - blendet
- 1 stor dåse tomat puré
- vand
- Desuden olivenolie til stegning.
Opskrift:
Melet krydres og stilles til side.
De andre ingredienser til kødbollerne blandes godt. Kødbollerne formes. De skal være helt runde og lidt mindre, end hvis de skulle passe ned i et æggebæger. Vi breder altid madpapir ud på bordet og lægger kødbollerne der.
Kødbollerne vendes i melet og steges i olivenolie i 3-4 portioner, alt efter pandens størrelse. De skal være stegt på alle sider.
Kødbollerne lægges efterhånden, som de er færdige, over i en stor gryde ved lavt blus. Flåede tomater og ca. 1⁄2 l vand tilsættes.
Peberfrugterne steges i olivenolie, til de er bløde. Lige inden de er færdige, tilsættes de hakkede løg.
Peberfrugtblandingen hældes i gryden til kødbollerne, og resten af ingredienserne tilsættes.
Retten koges nu ved svag/mellem varme i min. 45 minutter.
Der kan tilsættes mere vin, vand, tomatpuré, salt og peber efter smag - der skal være rigeligt med sauce:)
Hertil serveres en god pasta, grøn salat og hjemmebagt brød.
Tilberedningstid: Ca. 2 timer, heraf 60 min. køkkentid
Og så skal der selvfølgelig serveres et godt glas rødvin til.
Prøv fx. Nit de Lluna , El Señorito eller Samsó
Match mad med vin via vores chatbot - den kan svare på over 400 retter, svarer med det samme, uanset hvor du er. Prøv den her |