Spanske kødboller

Spanske kødboller

Spanske kødboller

Smagfuld ret, der både kan bruges som hovedret eller tapas.
Og så er det en ret, som børnene elsker, i hvertfald vores barnebarn Svends livret (lige efter vores pizzaer) og som de rigtig gerne vil være med til at lave.

Ingredienser:

Kødboller

  • 1 kg hakket oksekød

  • 2 æg

  • ca. 1⁄2 tsk. friskrevet muskatnød

  • 2 fed hakket hvidløg

  • 70 g. rasp eller tilsvarende mængde opblødt daggammelt brød

  • salt og peber

  • 2-3 dl mel krydret med salt og peber
  • 2 spsk. hakket persille

Sause:

  • 1-2 løg, hakket

  • 2-4 peberfrugter, røde og grønne - skåret i både

  • 3 fed hakket hvidløg

  • 4-6 dl. god spansk rødvin – ikke for kraftig eller med meget garvesyre

    Læs her om vin i mad
  • 1 stort glas fl. tomater - blendet
  • 1 stor dåse tomat puré

  • vand

  • Desuden olivenolie til stegning.

Spanske kødboller
Opskrift:

Melet krydres og stilles til side.

De andre ingredienser til kødbollerne blandes godt. Kødbollerne formes. De skal være helt runde og lidt mindre, end hvis de skulle passe ned i et æggebæger. Vi breder altid madpapir ud på bordet og lægger kødbollerne der.

Kødbollerne vendes i melet og steges i olivenolie i 3-4 portioner, alt efter pandens størrelse. De skal være stegt på alle sider.

Kødbollerne lægges efterhånden, som de er færdige, over i en stor gryde ved lavt blus. Flåede tomater og ca. 1⁄2 l vand tilsættes.

Peberfrugterne steges i olivenolie, til de er bløde. Lige inden de er færdige, tilsættes de hakkede løg.

Peberfrugtblandingen hældes i gryden til kødbollerne, og resten af ingredienserne tilsættes.

Retten koges nu ved svag/mellem varme i min. 45 minutter.

Der kan tilsættes mere vin, vand, tomatpuré, salt og peber efter smag - der skal være rigeligt med sauce:)

Hertil serveres en god pasta, grøn salat og hjemmebagt brød.

Tilberedningstid: Ca. 2 timer, heraf 60 min. køkkentid

Og så skal der selvfølgelig serveres et godt glas rødvin til.
Prøv fx. Nit de Lluna , El Señorito eller Samsó

 
Match mad med vin via vores chatbot - den kan svare på over 400 retter, svarer med det samme, uanset hvor du er.
Prøv den her


Læs mere om vores chatbot her 

 

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine