Spicy rødbedesuppe & rosévin

rosévin og rødbeder

Spicy rødbedesuppe & rosévin

Rosévin passer også godt til spicy mad

En rødbedesuppe som denne trækker lækre krydrede noter frem i mange rosévine. Og så kan det sagtens være vintermad og vinter rosé:)

Prøv fx med denne rosévin på 100% Garnacha fra vinhuset Olimpia i Navarra

Denne rosévin, 15 de Abril fra vinhuset Olimpia, bliver mere fyldig og krydret, når den parres med spicy krydderier som spidskommen, nelliker, stærk paprika og st. koriander.

 

spicy rødbedesuppe

Spicy rødbedesuppe

En alsidig suppe der kan bruges som forret, frokost, tapas, eller hovedret hvis du tilsætter bønner/linser/kikærter.

Det skal du bruge:
500 g. Rødbeder - skrællet og i tern, ca. 1x1 cm. 
200 g. kartofler - skrællet og i tern, ca. 1x1 cm. 
1 stort løg - hakket groft
2 fed hvidløg - hakket
5-7 hele nelliker eller 1/2 tsk. st. nellike
1/2 spsk. stærk paprika (gerne røget), chilipesto eller cayennepeber kan også bruges
1 tsk. st. spidskommen
1 tsk. st. koriander
1/2 tsk. kanel
1 L grøntsags bullion
2 dl. hvidvin
Salt og peber
Olivenolie
Persille, hakket, til topping
Det er også lækkert med et par cirkler på toppen af en gourmet olivenolie fx på sorten Cornezuelo, Picual eller Hojiblanca.

Opskrift:
Steg løgene i en god sjat olivenolie, tilsæt hvidløg og krydderier efter ca. 5 min. og steg yderligere 10 min.
Tilsæt rødbedeternene, og evt lidt mere olivenolie og steg videre i 10 min.
Tilsæt hvidvin og lad det koge op, tilsæt herefter bullion, salt og peber og lad rødbedeblandingen koge i 25-30 min. under låg med en grydeske under, så det ikke slutter helt tæt, ved svag varme (det skal koge, men ikke bulder koge). Rør indimellem.
Tilsæt kartoffeltern og kog til alt er mørt - tilsæt vand hvis nødvendigt.

Blend suppen og smag til med salt, peber og evt lidt mere hvidvin hvis den mangler lidt syre og chilipasta hvis den mangler lidt spræl. Tilsæt lidt vand, gerne vand fra kogte grøntsager, vis suppen er for tyk.
Kog op igen og server med hakket persille på toppen og et stort glas rosévin.

Hvis du gerne vil have en mere mættende suppe kan du tilsætte en dl. røde linser samtidig med kartoflerne, eller kogte bønner/kikærter lidt før du blender suppen.

 

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine