Kål og cava - tortilla med topping
Kålretter passer perfekt til cava - den bitre smag i kål får et rebelsk - men meget klædeligt modspil af cava'ens syre og bobler.
Denne tortilla er meget mættende og fyldt med proteiner. |
Ingredienser:
Til tortilla:
Hvide bønner - 1 lille glas / 2-300 g (kogt)
6 æg
1 fed Hvidløg - fint hakket
Olivenolie til stegning
salt
Til topping:
3 store kartofler - skrællet og skåret i store stykker
1/2 grønt spidskål - groft hakket
Godt med olivenolie
Salt og peber
Evt. lidt revet hvidløg - efter smag
1 lille hakket rødløg
2 spsk. groft hakket persille
Tilberedning:
Kog kartoffelstykkerne i usaltet vand i ca. 10 min.
Tilsæt derefter spidskål, og kog til alt er mørt.
Imens kartofler og kål koger, laves tortillaen.
Steg hvidløg i rigeligt olivenolie, tilsæt de hvide bønner og varm igennem.
Pisk æggene sammen og hæld bønneblandingen og lidt salt i.
hæld lidt olivenolie på panden, og varm lidt op, hæld æggemassen på panden og steg ved middelvarme til tortillaen begynder at sætte sig - dæk evt til med et låg.
Hold varmen så svag at tortillaen ikke brænder på - den må gerne få farve.
Når tortillaen er ved at være næsten tør på oversiden, vendes den ud på et flade låg el. lign., hæld lidt olivenolie på panden og lad tortillaen glide ned på panden, så den anden side også bliver stegt.
Når kartofler og kål er tilpas mør, moses den med en kartoffelmoser eller en gaffel, tilsæt rigeligt med god olivenolie og salt.
Anret tortillaen på et fad, fordel kartoffelmassen over og pynt med hakket rødløg, hakket persille og stænk evt. med mere olivenolie.
Server med en god kold cava.
Parató Reserva Brut Nature passer perfekt til denne ret.
Retten kan bruges som tapasret, natmad eller som forret/frokost med en grøn salat og brød til.