Varm æble/ingefær drik
Varm æble, ingefær drik til terrassen i sensommeren
Har du også træerne fuld af æbler i år - ellers kender du sikkert nogen der har, og som gerne vil forære dig af årets megahøst:)
Det er også en drik som kan laves af nedfaldsæbler, eller æbler længere hen på året, som er tæt på at ryge ud fra gemmerne i udhuset.
Her er opskriften på 2 store kopper/glas
Ingredienser
5 dl. vand
2-3 æbler – eller det der svarer til, hvis du bruger nedfaldsæbler eller nogen med rynket skind, som er ved at være på vej i skraldespanden
½ tsk. St. kanel
1 spsk. Citron saft
1 spsk saft fra ingefær
2-3 tsk honning efter smag (sukker kan også bruges)
Instruktioner
Fjern skræl og kærnehus fra æblerne og skær dem i mindre stykker, ca. 2x2 cm.
Kog æblerne med vand og kanel under låg til de er meget møre, ca. 10 min.
Blend i gryden med en stavblænder.
Hæld drikken i 2 krus eller store glas og tilsæt ½ spsk citronsaft, ½ spsk ingefærsaft og honning i hvert glas - rør rundt.